Hur man enkelt kopplar bort iPhone och iPad

koppla bort iphone och ipad

Om du äger flera Apple-enheter, till exempel en iPod Touch, HomePod, Mac eller andra, använder du förmodligen alltid samma Apple-ID. Naturligtvis kan detta ha vissa nackdelar; till exempel kommer din iCloud-lagring att fyllas upp snabbare, eller så kan någon göra köp utan ditt godkännande. Därför förklarar vi hur du kopplar bort din iPhone och iPad.

Oavsett anledningen till att du vill koppla bort en iPhone eller iPad från ditt Apple-ID, bör du veta att den här processen kan göras på två sätt. Det första är via din dator, utan att du behöver ladda ner någon programvara, medan det andra är direkt från din iPhone eller iPad. Självklart förklarar vi hur du gör varje metod steg för steg.

Från datorn

Det behöver inte vara en Mac, det kan vara via vilken dator som helst oavsett operativsystem. Det enda du måste se till är att du har en stabil internetanslutning och följer stegen som vi kommer att tillhandahålla nedan:

  • Gå in på den officiella Apple ID-sidan, eftersom du kan titta på toppen kan du se rutan som säger "Inloggning" Klicka på det.

  • Du kommer att tas till ett nytt fönster, där du blir ombedd att ange ditt Apple-ID tillsammans med lösenordet. Kom ihåg att i det här fallet måste du ange e-postadressen du använde när du startade enheten.
  • Om du har aktiverat dubbelstegsverifiering kommer en 4-siffrig kod att anlända till din iPhone eller Apple-enhet; Du kan också ange att du får denna nyckel via SMS eller ett telefonsamtal.
  • Till sist när du lyckas komma åt användarprofilen, visa alternativmenyn, där kommer du att ha tre rutor, dessa är "Konto", "Säkerhet" och "Enheter» klicka på den sista.
  • I avsnittet "enheter» Alla Apple-enheter som vi har registrerat under detta konto kommer att visas.

  • Nu är det dags att koppla bort din iPhone eller iPad, för att göra detta klicka på bilden och sedan på «Ta bort konto".
  • Systemet kommer att be dig bekräfta åtgärden, när det är gjort har du slutfört processen framgångsrikt. Enheten kommer inte längre att kopplas till ditt Apple-ID.

Med din iPhone eller iPad

Du kan koppla bort din iPhone och iPad, som lagts till andra Apple-enheter genom nämnda hårdvara, för detta måste du följa stegen nedan:

  • Från enheten där vi har vårt Apple-ID associerat, kommer vi att gå till "inställningar".
  • Längst upp kan du se rutan som uttrycker "Apple ID" tryck på den.
  • Du kommer att tas till en ny meny, det första du lägger märke till är att alla enheter som är kopplade till kontot kommer att dyka upp.

  • Välj den iPad eller iPhone du vill koppla bort, även om du också kan välja en HomePod, iPod Touch, Mac, bland annat.
  • Systemet kommer att be oss att ange lösenordet, det kommer också att be oss att svara på två hemliga frågor; Dessa genereras när du skapar vårt Apple ID-konto.
  • Efter att ha angett den begärda informationen kommer slutligen alla uppgifter som hänvisar till den utrustning vi valt att visas på skärmen, lite under alternativet för "Radera konto."
  • Bekräfta operationen och voila, du kommer att ha gjort en framgångsrik bortkoppling.

Av vilka skäl bör jag koppla bort en iPhone och iPad?

Det finns flera anledningar till varför du kan behöva koppla bort din iPhone och iPad från ditt Apple-ID. Till exempel om ditt iCloud-lagringsutrymme är begränsat och du inte längre kan dra nytta av den här appen, eller om du vill byta enhet eller sälja din nuvarande.

enhetsbyte

Om du planerar att sälja eller ge bort en iPhone, iPad eller någon Apple-enhet motiverad av det faktum att du har skaffat en nyare, är det korrekta att göra att koppla bort ditt Apple-ID från nämnda enhet, först eftersom den framtida ägaren skulle vara att ha tillgång till din identitet, det betyder att du kommer att kunna komma åt de produkter du har köpt och all din information.

Till exempel kommer de att ha tillgång till de betalprogram som köpts från App Store eller så kommer de att kunna få all information som du har lagrat i din iCloud, och därmed äventyra din integritet och personliga data.

ICloud-lagring

iCloud är molnlagringstjänsten som är tillgänglig för alla Apple-användare. Den levereras med 5 gigabyte gratis lagringsutrymme, där du kan spara all data du anser vara användbar. Denna data lagras på internet, och varje gång du använder en enhet registrerad med ditt Apple-ID kan du synkronisera och ladda ner den.

Problemet här är de 5 gigabyte lagringsutrymmet, eftersom det delas mellan alla våra enheter, vilket gör denna gratis mängd ännu mindre. Detta beror på att våra iPhone, iPad, iPod och andra enheter regelbundet säkerhetskopierar. När dessa data laddas upp till iCloud kommer du troligtvis att se meddelandet "Utrymmet är fullt".

Därför är det bästa tillvägagångssättet att koppla bort enheter du inte använder ofta från ditt Apple ID-konto så att de inte tar upp tillgängligt lagringsutrymme. På liknande sätt finns här några tips om hur du frigör utrymme i iCloud för att få ut det mesta av appen.

laggränsen nådd

Tro det eller ej, det finns en gräns för antalet enheter som vi kan länka till vårt Apple-ID, med ett totalt antal på 10, så om du är en av personerna som har flera iPhones från tidigare generationer eller någon gång har köpt utrustning från företaget som kan kopplas till systemet såsom en iPad, iPad mini, iPod, Mac, AirPods och mycket mer.

Rätt procedur är att koppla bort enheter du inte längre använder för att undvika att få felmeddelandet när du registrerar ny hårdvara. Det är också viktigt att notera att om du kopplar ett Apple-ID till en Apple-enhet kommer du inte att kunna länka ett nytt på 90 dagar.


Lägg till som prioriterad källa i Google